אין לגעת עם הכפפות בפנים או באזורים חשופים בגוף יש להקפיד על שטיפת ידיים לעיתים קרובות.
על מפקח/ משגיח הכשרות, ככל עובדי המוסד, להתרחק מהמטופלים ומהעובדים כנדרש שמירת מרחק
של 2 מטר בין אדם לאדם. ריחוקם מחוץ לאזור המטופלים חיוני ביותר לשמירת בריאות המטופלים,
בפרט קשישים. לא למותר לציין כי יש לשמור על מרחק כנ"ל מספקי המזון למוסד.
על מפקח/ משגיח הכשרות, בגלל אופי עבודתו הנייד, להקפיד ביתר שאת, על כללי ההגנה מפני הדבקה
והידבקות בנגיף הקורונה ולכן יימנע משהייה במרחב הציבורי שלא לצורך עבודתו. עם כניסתו למוסדות,
יקפיד לשטוף ידיו בסבון או חומר חיטוי בהתאם להוראות משרד הבריאות. כמו כן יש להקפיד על הוראות
התקנות ובפרט ההוראות הנוגעות למקומות עבודה כמפורט לעיל בסעיף ט' בחלק "הפעלת צוותי הכשרה
לפסח".
"חמירא סכנתא מאיסורא")חולין י' דף א'( ולכן על משגיח הכשרות להביא לידיעת מעסיקיו כי משרד
הבריאות מפרסם הנחיות למנהלי עסקי הכנה ושיווק מזון בתי אוכל ומרכולים בקישור
https://www.health.gov.il/Subjects/Environmental_Health/food/Pages/default.aspx
בנוסף, כפי שמצוין במידע בקישור הנ"ל, בתקופת חירום זו אסורה מכירת דברי מאפה ומזון מוכן לאכילה
בתפזורת שאינם ארוזים מראש בשירות עצמי, כאלו אשר לא נדרש עבורם טיפול נוסף ע"י מגע אדם כדי
להבטיח את בטיחותם התברואתית כדוגמא: חמוצים, קטניות, גרעינים, אגוזים וכו'; כמו כן אסורה
קבלת בקבוקים למחזור.
יש להנחות את משגיח הכשרות כי במידה ובעל העסק אינו עומד בכללים אלו, עליו להביא זאת לידיעת
הרב נותן ההכשר.
ויקויים בנו הכתוב: כָּל הַמַחֲלָּה אֲשֶׁר שַמְתִּי בְמִּצְרַיִּם לאֹ אָּשִּים עָּלֶׁיךָ כִּי אֲנִּי יְיָּ רֹפְאֶׁךָ. וכן נאמר: וּבֵרַךְ אֶׁת
לַחְמְךָ וְאֶׁת מֵימֶׁיךָ וַהֲסִּרֹתִּי מַחֲלָּה מִּקִּרְבֶׁךָ: וְאַתָּה שָּלוֹם וּבֵיתְךָ שָּלוֹם וְכֹל אֲשֶׁר לְךָ שָּלוֹם.
מנסחי המסמך:
מר כפיר יהודה, מנהל תחום כשרות אסדרה, המשרד לשירותי דת.
הרב רפאל / רפי יוחאי, סגן ראש אגף הכשרות הארצי, הרה"ר.
הרב פנחס פרנקל, ממונה ארצי על ענייני דת, משרד הבריאות.